donderdag 20 mei 2010

Stralende zon

We hadden vandaag een stralende dag. Hoewel er nog een koude wind stond, was de zon sterk genoeg om ons flink op te warmen en ons zelfs in de loop van de dag te laten verbranden. We lieten één camper op de camping bij Buena Vista staan en reden met de andere rond 9.30 uur over een brede weg met voortdurend majestueuze vergezichten in drie kwartier naar
South Park City bij Fairplay. Dat is een stadje dat er nog net zo uitziet als in de tweede helft van de 19e eeuw, toen de goudkoorts veel mensen in zijn greep kreeg en her en der in Colorado goud werd gedolven. Geleidelijk aan ontstonden uit de goudzoekerskampen kleine stadjes zoals South Park City met huizen, boerderijen, een smederij, dokter, tandarts, kapper, drogist/apotheek, rechtbank, treinstation, schooltje etc. Ze zijn allemaal in originele of herbouwde staat in South Park City te vinden. Je waant je er in de tijd van Het kleine huis op de prairie.
 Na afloop lunchten we bij de camper met echte roomservice.
Ook de terugweg hadden we steeds een schitterend uitzicht op brede valleien en besneeuwde bergen.
Na thuiskomst konden we in korte broek in de zon lezen. Aan het eind van de middag maakte Anne het vuur aan, verzorgde Anke een geweldige barbecue met vis, vlees, salade, knoflookbrood en ijs en zorgde Ineke dat de hitte de gerechten goed bereikte.
En verder:
.... hebben we het nog steeds erg goed met elkaar.
.... feliciteren Anke en Anne Rein met zijn verjaardag.
.... hopen we morgen verder te trekken richting Taos, New Mexico.

5 opmerkingen:

  1. Lijkt me een geweldige ervaring om zoveel mooie plekjes van de wereld te zien. Zo te zien genieten jullie er wel van. Lekker eten, zonnetje erbij en een mooi boek. Wat wil een mens nog meer.
    Veel plezier! ik kijk nu al uit naar jullie volgende avonturen.
    liefs Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de felicitaties. Ik zal ze door geven. Geniet van de zon en van elkaar.

    Leuke foto's; kan iemand oom Ad ook eens wat vaker op de foto zetten!!! haha. Hij maakt zeker zelf de foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Morgen hebben wij onze eerste barbeque van deze zomer Anke! De buurman schijnt er erg goed in te zijn, dus dat wordt vast smullen. prettig dat het zonnetje er weer bij is! hier genieten we er ook erg van! Vandaag een uur in de hangmat gelegen... en dat na een slopende avond4daagse, donderdagavond. (Sander heeft 10 km gelopen en Joran 5 km.) we gaan hier een zonnig weekend tegemoet, hopelijk bij jullie ook! geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Onze bioloog Marthijn vraagt of jullie wel bij de "meteor" of "Barringer" krater zijn geweest (of nog gaan)? In zijn kwartetspel van de mooiste wereldwonderen heeft deze arizona krater veel punten door zijn grootte en indrukwekkendheid. Na een inslag van een meteoor van zo'n 300.000 ton is hij ontstaan. Op de bodem schijnen zo'n twintig voetbalvelden te passen. Spreekt wel tot de verbeelding! Tot zover Marthijn's vraag. Hier gaat alles zijn gangentje. Lekker in de tuin gewerkt vanochtend. Jullie stemkaarten vielen ook in de bus, dus no worries. We zullen braaf VVD stemmen...;-)))
    Gisteren een knetterend radio 1 debat waarin Jan Peter ook André niet spaarde. Die was er gelukkig niet van onder de indruk. Mark was niet sterk, jak, wat een zelfingenomen figuur.
    Genoeg politiek, daar krijgen jullie gelukkig niets van mee.

    Liefs en een dikke knuffel van de Bergjes uit Zeewolde.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben vandaag ook de weber aangezet. We hadden een feestje. Joanne is geslaagd voor dwarsfluit B examen en Thomas heeft deze week zijn type-diploma gekregen! Thomas heeft de 10 km avondvierdaagse volbracht en Ruben de 5 km vier dagen gelopen! We kijken uit naar mooie Pinksterdagen. Hier doen 20 jongeren belijdenis zondag. Zondagmorgen nog dopen, dus volop feest.

    De foto's zijn prachtig, ben ook benieuwd of de fotocards inmiddels al bijna vol zijn.
    Geniet van het prachtige weer voor zolang het duurt. Liefs van ons allen, Froukje

    BeantwoordenVerwijderen