maandag 10 mei 2010

Wachten

Het is maandagavond, 22 uur plaatselijke tijd, in Nederland 4 uur in de nacht van maandag op dinsdag. We staan op een mooie camping in Shipshewana (Indiana), midden in het Amishgebied. De afgelopen dagen werden vooral gekenmerkt door wachten. Zondagmorgen zaten we om 11 uur in het vliegtuig klaar voor vertrek, toen we te horen kregen dat we ongeveer drie uur moesten wachten voor het toestel echt weg zou kunnen. Vanwege de aswolk moesten we boven IJsland langs vliegen in plaats van onder IJsland door. Omdat dat voor alle vluchten uit en naar Noord-Amerika gold en er boven IJsland maar een smalle vliegcorridor is, leverde dat voor alle intercontinentale vluchten de nodige vertraging op. En dus moesten we tot 14 uur wachten voor we konden vliegen.
De vlucht ging verder zonder problemen en na een aantal films (De hel van ’63, De Storm, Komt een vrouw bij de dokter), Sudoku’s e.d. arriveerden we om 16 uur Amerikaanse tijd in Chicago. Daar moesten we een uur wachten op de bus naar het hotel, waar we prachtige kamers met kingsize bedden kregen. Vervolgens was het tijden wachten voor de administratieve zaken rond de campers voor elkaar waren. Maar om 21 uur doken we alle vier ons bed in voor een voor de meesten van ons prima nachtrust.
Maandagmorgen moesten we vroeg op voor een uitgebreid ontbijt: geweldig. En daarna: wachten op de bus die ons en negentien andere echtparen naar de plek van de campers zou brengen. Die zou om 8 uur komen, maar het werd 9.30 uur voor we aan de drie uur lange busrit naar Elkhart konden beginnen. Daar kregen we onze campers: allebei een supergrote (net als
we in 2007 hadden): spiksplinternieuw en met alles erop en eraan. Daarna gingen we inladen en kregen we van een van de mensen van verhuurmaatschappij Moturis de nodige uitleg. Rond 16 uur reden we weg. Daarna was het: eerst eten (het meest uitgebreide warme en koude buffet ooit) en vervolgens voor een paar dagen boodschappen doen bij de Walmart. Om 20 uur arriveerden we op de camping in Shipshewana: moe, maar heel tevreden over alles tot nog toe.

10 opmerkingen:

  1. Het doet ons goed te lezen dat jullie een goede reis hebben gehad. En alles is kingsize: bed, ontbijt en buffet, de camper, de wachttijden... :-). Geniet van jullie reis, we blijven jullie volgen!
    Froukje en Tamme

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Top dat jullie er zijn! Al regelmatig even gekeken, maar nu dan toch een berichtje. Super mooie camper hebben jullie. De jongens vinden het wel zielig dat jullie 14 uur moesten wachten IN het vliegtuig, brrrr, we moeten er niet aan denken. Gelukkig hadden jullie geen kleine kinderen bij je die je moest entertainen...;-)
    Wij zijn inmiddels weer lekker thuis en de wasmachine draait op volle toeren. René en Marthijn gaan morgenochtend weer richting Berlijn. Daniël blijft liever thuis bij mams en Tom moest vandaag weer naar school. Hij viel met zijn neus in de boter met een pittige toets Frans. Nou, jullie heel veel plezier met elkaar. Corien (van Anke) en ik hielden elkaar al op de hoogte of er nieuws was. En we lezen graag meer over al jullie avonturen.

    Liefs van ons allemaal,

    Annerieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet leuk 14 uur wachten, maar het is vakantie...
    Veel plezier en zullen proberen jullie op de voet te volgen.

    Groetjes,
    David & Adinda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eindelijk jullie zijn er gekomen. Wel jammer dat de as-wolk roet in het eten gegooid heeft. Zo lang wachten op het vliegveld is niet niks. Voor de echte van Santens is dit vast geen probleem geweest. Hadden jullie in ieder geval genoeg tijd om weer bij te kletsen :)

    We zijn benieuwd hoe jullie reis verder zal verlopen. We wensen jullie in ieder geval heel veel plezier toe. Zelf gaan we morgen een lang weekend met Hans zijn familie richting Hoogeveen. Hebben we veel zijn. Geniet lekker daar in het verre Amerika.

    liefs Ellen en natuurlijk ook de mannen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Ad en Ineke,

    Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen. Wanneer ik het goed lees moesten jullie 3 uur in het vliegtuig wachten (tot 14.00 uur) en niet 14 uur. Dat scheelt toch zo een halve dag.

    Ik wens jullie een heel goede tijd in Amerika.

    Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sipke en Duifke & kids11 mei 2010 om 12:55

    Hee luitjes,

    goed om te horen dat jullie de camper gevonden hebben....

    Doe voorzichtig daar en geniet van alles!

    En blijf schrijven he.

    groetjes Duifke en de rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo gelukkig jullie zijn gearriveerd. Mooie camper inderdaad. Volgende keer ook foto van het kingzised bed?? en eten. Klopt het dus toch dat in VS alles groter is. Veel liefs van ons en Geniet van de reis.

    Hans leuke uitspraak aswolk en roet in het eten.

    Liefs,
    Annemiek, Peter en Joran en Manasse

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Wij genieten met jullie mee. Zien het helemaal voor ons; die mega camper en al de rest. En Ad, ren jij ook nu weer door de Wal-mart om
    je winkelwagentje op korte tijd vol te krijgen?
    groetjes Sonja en Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve pa en ma!
    Wat fijn dat jullie veilig zijn aangekomen! Altijd weer een hele opluchting.
    Nu kan het genieten gaan beginnen. Maar dat komt vast goed zo met zn vieren. Ik ben benieuwd of mama en tante Anke een beetje aan lezen toekomen...Per slot van rekening toch allebei echt van Santen en tja...die willen nog wel eens veel kletsen. Gelukkig zijn daar nog de rustige mannen om ze af en toe de mond te snoeren :-)
    Heel veel plezier en we gaan jullie zeker volgen. Ik kijk elke dag even om te checken of er alweer een nieuw bericht is geplaatst.
    Liefs, Arjen, Debora en een dikke kus van Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Corien (dochter)12 mei 2010 om 13:57

    Leuk al die reactie's zo spreek ik mijn familie ook nog eens. Bedankt voor het aanmaken van de weblog oom Ad! haha.

    Maar dames hoe komen jullie er nou bij dat tante Ineke en mama (tante Anke) zoveel zouden kletsen. Die Van Santen dames kletsen toch nooit???

    Die kakelen en zingen de ganse dag.
    "in bergen en in dalen...ja overal...".

    Oom Ad en Anne, even een advies; je kan de dames nog altijd samen in de ene camper doen en dan nemen jullie de andere.

    Later!!

    BeantwoordenVerwijderen